در بین انواع گیربکس های صنعتی که در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرند می توان به گیربکس هلیکال به عنوان گیربکسی پر کاربرد اشاره کرد. این نوع گیربکس ها را با نام گیربکس شافت مستقیم نیز دربازار می توان یافت. در رابطه با ساختار گیربکس هلیکال می توان گفت که این نوع گیربکس ها از تعدادی زوج دنده ساخته شده اند که این زوج دنده ها در داخل یک پوسته قرار گرفته اند. در دو طرف چرخ دنده ها یاتاقان های غلتشی قرار گرفته شده است که به صورت مارپیچ و یا ساده می توان آن ها در نظر گرفت. البته تعداد اجزای در نظر گرفته شده برای این نوع گیربکس ها متفاوت می باشد و متناسب با نوع کاربرد می توان آن را به صورت چند محوره طراحی کرد. گیربکس هلیکال بر خلاف تمام گیربکس های صنعتی موجود در بازار راندمانی بالای ۹۰ درصد دارد و همین موضوع تمایز عمده ی آن با سایر گیربکس ها را به خوبی نشان می دهد. این تمایز به دلیل تمایز در کاربرد آن می باشد.
در رابطه با موارد کاربرد گیربکس هلیکال می توان به استفاده از آن در مواردی که نیاز به انجام عملیات های آرام و بی سر و صدااشاره کرد. علاوه بر آن در صنایعی مانند صنایع چاپ، صنایع کود و یا عملیات خاک برداری و خاک کنی می توان کاربرد این نوع گیربکس ها را مشاهده کرد. از موارد دیگر کاربرد گیربکس هالیکال می توان به فولادسازی، صنایع برق، صنایع مربوط به نورد و بندر ها اشاره کرد. در کنار موارد گفته شده صنایعی مانند صنایع پلاستیکی، صنایع نساجی، صنایع غذایی، آسانسور ها، کمپرسور، نوار نقاله، صنایع نفت وگاز، صنایع آب و فاضلاب، صنایع شیشه و سرامیک، صنایع دریایی، صنایع دارو سازی، صنایع بسته بندی، صنایع غذایی، صنایع کشاورزی، دستگاه برش و … از دیگر مواردی هستند که در رابطه با کاربرد این نوع دستگاه ها می توان به آن ها اشاره کرد.
استفاده فراوان از گیربکس هلیکال در صنایع مختلف نشان دهنده وجود مزایای بی شمار در این گیربکس ها می باشد. برای مثال می توان گفت که با توجه به این که چرخش محور خروجی در این نوع گیربکس ها کمتر از محور ورودی است انتظار می رود که قدرت در خروجی کمتر از ورودی باشد. در حالی که در گیربکس هلیکال قدرت خروجی چند برابر قدرت ورودی می باشد و این موضوع یکی از مزایای چشم گیر این نوع گیربکس ها می باشد. از دیگر مزایای این نوع گیربکس ها می توان به استحکام و مقاومت بالای آن در شرایط مختلف در صنایع سنگین و سخت اشاره کرد. علاوه بر آن گشتاور بالایی که این نوع گیربکس ها دارند آن را برای کاربرد های فراوانی مناسب کرده است که به عنوان یکی از ویژگی های گیربکس هلیکال مطرح می باشد.
با توجه به همین استحکام و مقاومت بالایی که برای این نوع گیربکس ها بیان شد می توان طول عمر بالایی را برای آن ها در نظر گرفت به طوری که در صنایع سنگین که تعویض و تعمیر گیربکس کاری هزینه بر، وقت گیر و طاقت فرسا می باشد می توان از گیربکس هلیکال استفاده کرد بدون این که نیاز به تعویض داشته باشد. علاوه بر موارد گفته شده قابلیت نصب انواع الکتروموتور بر روی این نوع گیربکس ها وجود دارد و به راحتی می توان آن ها را نصب کرد. کم صدا بودن این نوع گیربکس ها از دیگر مواردی است که باعث استفاده از آن در صنایع مختلف شده است. در نهایت موضوعی که به عنوان مزایای گیربکس های هلیکال می توان به آن اشاره کرد انتقال قدرت به وسیله ی چرخ زنجیر و کوپلینگ مستقیم کوپله در آن می باشد.
با توجه به این که ممکن است از گیربکس هلیکال به مدت طولانی در موارد مختلفی استفاده کرد لازم است به موارد نگهداری از آن توجه ویژه ای داشت. یکی از مهم ترین مواردی که در رابطه با نگهداری این نوع گیربکس ها می توان به آن اشاره کرد روان کاری گیربکس می باشد. البته در این بین گیربکس هایی نیز وجود دارند که روغن کاری دائمی شده اند و نیازی به روغن کاری ندارند که در این موارد قیمت گیربکس بالاتر از موارد دیگر می باشد و به همین دلیل شاید بسیاری از صنعتگران به دنبال نمونه های دیگر که نیاز به روغن کاری دارند باشند. روغن کاری در گیربکس های هلیکال فواید بسیاری دارد که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
معمولا برای تعویض روغن و اطلاعات مربوط به آن باید بروشور و یا دفترچه راهنمای گیربکس مورد نظر را مطالعه کرد چرا که نوع و میزان آن می تواند در هر گیربکس متفاوت باشد. در صورتی که دسترسی به بروشور و دفترچه راهنما وجود نداشته باشد بهتر است از کارشناسان فنی در این حوزه کمک گرفت. معمولا در دفترچه راهنما مواردی مانند نوع روغن مورد استفاده، میزان استفاده از روغن، زمان تعویض روغن در زمان های مختلف مانند روزانه، هفتگی، ماهانه و یا حتی سالانه در آن بیان شده است. برای مثال در مواردی از گیربکس هلیکال که توصیه به روغن کاری روزانه شده است می توان به حساسیت بالای آن پی برد. معمولا روغن کاری دستگاه باید قبل از شروع به کار آن انجام شود و این کار حتما به وسیله ی اپراتور این کار انجام گیرد. در روغن کاری های ماهانه علاوه بر روغن کاری قطعات متحرک باید کارت های در نظر گرفته شده برای تعمیرات و نگهداری دستگاه ها تکمیل شده و به سرپرست مربوطه تحویل داده شود. بنابراین بهتر است در صنایعی که از گیربکس هلیکال استفاده می شود برنامه ریزی دقیقی برای کار های روغن کاری آن در نظر گرفته شود تا از این طریق بتوان به بیشترین راندمان با کمترین هزینه دست یافت. کاهش هزینه های نگهداری در نهایت می تواند باعث کاهش هزینه های کل مجموعه شود.