الکترو موتور

 الکتروموتور چیست؟

قبل از این که بخواهیم در رابطه با نحوه انتخاب الکتروموتور مناسب صحبت کنیم بهتر است دیدی کلی در رابطه با آن به شما ارائه کنیم تا با شناخت این دستگاه بتوانید بهترین گزینه را انتخاب کنید. در پاسخ به سوال الکتروموتور چیست می توان گفت دستگاهی است که برای تبدیل انرژی الکتریکی به انرژی مکانیکی مورد استفاده قرار می گیرد. در واقع این دستگاه را می توان نقطه ی مقابل ژنراتور ها معرفی کرد. اساس کار الکتروموتور بر پایه یک میدان مغناطیسی می باشد به این صورت که، وقتی یک هادی جریان دار تحت اثر میدان مغناطیسی قرار می گیرد از طرف میدان نیرویی به هادی وارد می شود که این نیرو باعث به وجود آوردن انرژی مکانیکی می شود.

الکتروموتور

چگونه الکتروموتور مناسب انتخاب کنیم؟

با توجه به این که الکتروموتور در انواع مختلفی طراحی و تولید می شود لازم است متناسب با نیاز به انتخاب آن ها پرداخت تا کارایی لازم را داشته باشد. در واقع ویژگی هایی که هر یک از این موارد دارد می تواند معیاری برای انتخاب درست باشد که معمولا این ویژگی ها متناسب با نوع کاربرد الکتروموتور ها در نظر گرفته شده است. به طور کلی ۴ متغیر اصلی در این دستگاه ها وجود دارد که در انتخاب گزینه مناسب باید مورد بررسی قرار گیرند. این ۴ مورد عبارت اند از: گشتاور، سرعت، ولتاژ و فرکانس منبع تغذیه. برای انتخاب مناسب باید هر ۴ متغیر را با نوع مصرفی که دارید مطابقت دهید. برای محاسبه هر یک از موارد ذکر شده نرم افزار های مخصوصی وجود دارد که به کمک آن ها می توان مقدار دقیق این پارامتر ها را تعیین کرد.

در رابطه با ولتاژ انتخابی برای الکتروموتور به مقدار AC و DC آن توجه داشته باشید و اگر محدودیتی در رابطه با مقدار ولتاژ وجود دارد حتما آن را در رابطه با ولتاژ دستگاه نیز در نظر بگیرید. هم چنین این نکته را هم بدانید که اگر می خواهید از برق شهری یا باتری برای تامین انرژی الکتروموتور استفاده کنید لازم است نوعی را انتخاب کنید که مجهز به فیوز مناسب با آن باشد. یکی از موضوعات مهم دیگری که در انتخاب الکتروموتور مناسب باید به آن توجه کرد توان دستگاه می باشد. در این رابطه باید بدانیم که چه میزان توانی برای به وجود آوردن انرژی مکانیکی نیاز داریم تا بر اساس آن بتوانیم دستگاه مناسب را انتخاب کنیم. در واقع در این مورد باید به بررسی این موضوع بپردازیم که چه مقدار ورودی به دستگاه داده ایم و چه مقدار خروجی از آن انتظار داریم. در محاسبه این مورد حتما به اتلاف انرژی که در طی تبدیل انرژی وجود خواهد داشت نیز توجه داشته باشید.

کاربرد الکتروموتور

علاوه بر ۴ متغیر ذکر شده برای انتخاب الکتروموتور مناسب لازم است محل کارکرد آن را مورد بررسی قرار دهید. در واقع در این رابطه باید سه پارامتر اصلی که شامل حداکثر رطوبت محیط، حداقل و یا حداکثر دمای محیط و ارتفاع محیط از سطح دریا می باشد را مورد بررسی قرار دهید. معمولا استاندارد دمایی در نظر گرفته شده برای این نوع دستگاه ها تا ۴۰ درجه سانتی گراد می باشد و اگر دما به مدت طولانی بیشتر از این مقدار باشد شاید الکتروموتور بازرده لازم در آن دما را نداشته باشد به همین دلیل اگر در دمای بالا می خواهید که از آن استفاده کنید بهتر است این مورد را در رابطه با دستگاه مورد بررسی قرار دهید.

در رابطه با ارتفاع از سطح دریا استاندارد های در نظر گرفته شده در حدود ۱۰۰۰ متر می باشد. اگر در مکانی که از الکتروموتور استفاده می کنید ارتفاعی بیش از ۱۰۰۰ متر داشته باشد بهتر است بازده دستگاه در این ارتفاع را مورد بررسی قرار دهید. در تمام موارد بیان شده باید این موضوع مشخص باشد که الکتروموتور انتخابی برای یک پروژه جدید می باشد و یا این که جایگزین الکتروموتور های قبلی خواهد شد. پس از مشخص شدن این موضوع می توان به دسته بندی اطلاعات پرداخت. برای مثال اگر دستگاه مورد نظر جایگزین دستگاه های قبلی می شود لازم است اطلاعاتی مانند برند دستگاه قبلی، تیپ دستگاه قبلی، سال تولید، استاندارد ها و نحوه ساخت آن، تصویر پلاک دستگاه و نقشه فنی دستگاه قبلی مشخص باشد.

یکی از نکات مهم در انتخاب الکتروموتور مناسب توجه به درجه حفاظتی دستگاه می باشد. در این رابطه روی بدنه ی دستگاه عددی نوشته شده است که با پیش وند IP نمایش داده می شود. عدد اول نشان دهنده درجه حفاظتی دستگاه در مقابل اجسام جامد و عدد دوم نشان دهنده درجه حفاظتی دستگاه در برابر نفوذ آب می باشد که با توجه بقه محیط مورد نظر می توان آن را انتخاب کرد. بازه اعداد در نظر گرفته شده در قسمت اول بین صفر تا ۶ و در قسمت دوم بین صفر تا ۸ می باشد که در ادامه به بررسی معنای هر کدام از این موارد خواهیم پرداخت.

ویژگی های الکتروموتور
عدد اول:
  • صفر: دستگاه در برابر اشیاء خارجی بدون محافظت عمل می کند.
  • یک: حفاظت در برابر اشیاء بزرگ با قطر بیش از ۵۰ میلی متر
  • دو: حفاظت در برابر اشیاء کوچک با قطر بیش ۱۲ میلی متر
  • سه: حفاظت در برابر اشیاء کوچک با قطر بیش از ۲٫۵ میلی متر
  • چهار: حفاظت در برابر اشیاء ریز با قطر بیش از یک میلی متر
  • پنج: حفاظت در برابر ذرات بسیار ریز مانند گرد و غبار
  • شش: حفاظت کامل در برابر ذرات گرد و غبار

عدد دوم:

  • صفر: دستگاه در برابر اشیاء خارجی بدون محافظت عمل می کند.
  • یک: حفاظت در برابر نفوذ آب عمومی
  • دو: حفاظت در برابر نفوذ آب با زاویه حدود ۱۵ درجه
  • سه: حفاظت در برابر پریدن آب با زاویه حدود ۶۰ درجه
  • چهار: حفاظت در برابر پاشیدن آب در همه ی جهت ها
  • پنج: حفاظت در برابر پاشیدن شعاعی آب در همه ی جهت ها
  • شش: حفاظت در مقابل بالا آمدن آب هنگامی که فشار آب پایین باشد.
  • هفت: حفاظت در مقابل فرو بردن در آب زمانی که فشار آب بالا باشد و زمان محدودی را برای این کار در نظر گرفته باشند.
  • هشت: حفاظت در مقابل غوطه ور بودن در آب زمانی که فشار آب بالا باشد و زمان محدودی را برای این کار در نظر گرفته باشند.
Call Now Button
×

Powered by WhatsApp Chat

× ارتباط با ما در واتس اپ